Slut med formummede damer i det offentlige rum

Når mænd jeg kasted min handske,
opslog jeg min ridderhjelm,
de så, jeg var Holger Danske
og ingen formummet skælm.

Sådan lyder tredje vers af Ingemanns gamle sang I alle de riger og lande – en hyldest til Holger Danske, der måske har levet og måske ikke har. Men uanset hvad, så eksisterer der ret mange historier om ham og hans bedrifter. Blandt andet var han knyttet til Karl den Stores hof, hvor han i slutningen af 700-årene var med til at sikre den frankiske sejr over saracenerne. Og det siges også om ham, at han ikke skjulte sin identitet bag masker eller andet.

Vi danskere kan godt lide historierne om Holger Danske, der sidder i kasematterne under Kronborg og kommer os til hjælp, den dag det for alvor brænder på. Og vi kan også godt lide historierne om helten, der ikke skjulte, hvem han var.

Burkaforbuddet er en realitet. Det er noget, DF har arbejdet på at få gennemført i mange år, og nu er det lykkedes. Vi har god grund til at klappe os selv og hinanden på skulderen.

De krænkede
Jamen, det krænker kvinders ret til frit at vælge, hvad de vil have på, er der mange, der postulerer, og jeg siger rend og hop. Hvor der er mange mennesker samlet, er det nødvendigt med fælles spilleregler.

Motorcyklister krænkes også, når de ikke må gå ind i et pengeinstitut med en heldækkende hjelm på hovedet. End ikke en nylonstrømpe trukket over hovedet må man gå rundt med i det offentlige rum. Og hvad med nudisterne? De krænkes vel også, når de ikke må gå nøgne rundt i det offentlige rum. Og hvad så?

Jeg vil hævde, at der er endnu flere, der krænkes, når muslimske kvinder færdes i det offentlige rum klædt som Belphegor. Det ligner ikke noget i et moderne samfund at maskere sig, så ingen ved, hvem der kommer gående.

Jeg kunne godt begynde at forklare op ad døre og ned ad stolper om muslimske kvinder, der reelt er i bur, men det vil jeg ikke gøre. Tilslørede kvinder er noget kulturelt, der ikke hører til på vore breddegrader. Her til lands har vi aldrig brugt at pakke kvinder ind, og at tililende mennesker fra de varme lande synes, det er en god ide, er deres sag og ikke vores.

I og med, at det er deres sag og ikke vores skal deres medbragte skikke ikke dominere i deres værtsland. Vil de pakke kvinder ind, må de gøre det i deres private bolig og aldeles ikke i det offentlige rum.

Jamen, hvad så med ….. lyder det med statsgaranti fra dem med empati og menneskesyn i metermål. Selvfølgelig skal børn kunne gå rundt med fastelavnsmasker, når de rasler småpenge ind fastelavnsmandag. Selvfølgelig skal cirkusklovne eller deltagere i store optog kunne optræde udklædt på blokvognen. At nogen overhovedet finder på at stille den slags spørgsmål, viser hvor lidt, de egentlig har forstået.

Politiet skal reagere
Burkaforbuddet er ikke skabt for at irritere en bestemt befolkningsgruppe, men udelukkende fordi man i et moderne samfund ikke kan have folk gående rundt, der ikke umiddelbart kan identificeres.
DF’s Martin Henriiksen talte ved For Friheds demonstration i onsdags i anledning af lovens vedtagelse, og han understregede, at burkaforbuddet ikke er endestationen, for der er også tørklæderne og alle de andre symboler på en ismes forsøg på at blive mainstream. Jeg er helt enig med ham.

Han sagde også, at selvfølgelig kan politiet ikke være overalt og overskue hele det offentlige rum hele tiden, men at politiet selvfølgelig skal skride ind, når de træffer burkaklædte kvinder på gaden. Jeg håber, han bemærkede den kvindelige betjent, der ømt gav et knus til en burkaklædt dame, for hvis ikke det er en uartig finger til vores lovgivning, denne betjent giver, så ved jeg ikke, hvad det er.

Den 1. august var en glad dag. Jeg håber, vi får mange flere glade dage. Der er nok at tage fat på – tørklæder, badeforhæng, damesvømning, halal plus det løse.

Bragt i Solrød Nyt: http://www.solrodnyt.dk/solrodnyt/?article=17811

Brian Mørch

Foketingskandidat.

Dansk Folkeparti.

Del siden